Четвер, 25.04.2024, 20:29
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 23 » 18-20 ЛЮТОГО Небесна сотня
13:41
18-20 ЛЮТОГО Небесна сотня

Прес-реліз заходів  до Дня героїв Небесної Сотні

Дата проведення: 19.02.2016

Місце проведення: середня загальноосвітня школа № 27 м. Львова

імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького

(вул.Свєнціцького, 15; тел. 276-18-52; 276-18-53; 097-2268-491)

Мета заходів: національно-патріотичне виховання учнівської молоді

 

Урочиста лінійка, присвячена вшануванню героїв Небесної Сотні

«Зима, що змінила нас»

Час проведення: 11.10 – 11.25 год.;

Місце проведення: ІІ поверх, коридор

Учасники: учні 6-11 класів, учителі, гості

           Учні проведуть короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадають героїв Небесної Сотні, зокрема колишнього учня школи Юрія Вербицького. Хвилиною мовчання вшанують пам’ять загиблих героїв. Буде продемонстровано фото- та відеохроніку кривавих подій Майдану.

 

Година спілкування на тему

 «На варті наших душ – Небесна Сотня»

Час проведення: 11.30 – 12.10 год.;

Місце проведення: навчальні кабінети

Учасники: учні 3-11 класів, класні керівники, гості

Години спілкування у класах відбуватимуться за індивідуальними планами, розробленими класними керівниками, із застосуванням різноманітних форм та методів роботи. Зокрема, будуть використані матеріали за освітньою програмою «Лицем до дитини», розроблені групою учителів-новаторів м. Львова у рамках проекту «Вчимося активно», під керівництвом доктора педагогічних наук п. Оксани Винницької.

Для живого спілкування з дітьми запрошено гостей: родичів, колег по роботі Юрія Вербицького, учасників Революції Гідності та АТО.

 

Члени Учнівського братства нашого навчального закладу 20 лютого 2016 року вшанують пам’ять Юрія Вербицького та інших героїв, які віддали життя за волю та суверенність України, на Личаківському кладовищі спільною молитвою та покладанням квітів.

 

Директор школи                                                                             Ірина Гайдук

 

Заступник директора                                                                    Наталія Куліш

 фото звіт  можна переглянути на строрінці  https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/?fref=ts

 

 

 

 

СЗШ № 27 м .Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького

про відзначення  Дня героїв Небесної Сотні

19.02.2016 в 11.10-11.30 год. у школі відбулась урочиста лінійка, присвячена вшануванню героїв Небесної Сотні «Зима, що змінила нас», учасниками якої були учні 6-11 класів, учителі, гості. Учні провели  короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали героїв Небесної Сотні, зокрема колишнього учня школи Юрія Вербицького. Хвилиною мовчання вшанували  пам’ять загиблих героїв.

Продовженням заходу були години спілкування на тему: «На варті наших душ – Небесна Сотня», які відбулись за участі запрошених гостей. У 4-А класі перед учнями виступала однокласниця Юрія Вербицького п. Оксана Виджак. Учні  5-Б класу мали можливість поспілкуватись з донькою Юрія Вербицького п. Уляною. Перед учнями 3-Б класу виступив депутат міської ради Юрій Кужелюк, який висловив подяку учням та батькам за допомогу воякам АТО. У 1-Б та 8-А класи було запрошено учасників АТО п. Олега Лернера та п. Олега Ямкового. У 10-А класі учні спілкувалися з учасником Майдану п. Миколою Притулою. Під час години спілкування у 3-А класі  класний керівник Наталія Яйко використовувала матеріали освітньої програми «Лицем до дитини», розроблені групою учителів-новаторів м. Львова у рамках проекту «Вчимося активно», під керівництвом доктора педагогічних наук п. Оксани Винницької. Брали участь у годині спілкування радник міського голови, консул Канади в Україні, доктор педагогічних наук п. Оксана Винницька, заступник начальника відділу освіти Галицького району п. Людмила Земба, учасник кривавих подій Майдану п. Ігор Фльорко.

Члени Учнівського братства нашого навчального закладу 20 лютого 2016 року вшанували  пам’ять Юрія Вербицького та інших героїв, які віддали життя за волю та суверенність України, на Личаківському кладовищі спільною молитвою та покладанням квітів.

 

Історія Майдану 

18-20 лютого сталися найбільш трагічні події Майдану. Мирна хода 18 лютого, коли 8-10 тисяч людей рушили до Верховної Ради вимагати конституційних змін та покарання силовиків-злочинців, вилилася у масштабні протистояння по всьому центру столиці, спробу зачистки Майдану в ході так званої антитерористичної операції «Бумеранг», призначеної президентом Януковичем після відмови від переговорів, та вбивства снайперами беззбройних людей на вулиці Інститутській.

Саме 18 лютого силовики отримали від влади дозвіл застосовувати вогнепальну зброю проти демонстрантів. Страшні кадри розстрілів людей, захищених тільки  дерев’яними щитами і пластиковими касками, облетіли весь світ. За кілька днів силовиками й так званими тітушками (цивільними особами, найнятими і озброєними владою  для підтримки силовиків та залякування громадян) було вбито 97 людей, яких назвали «Небесною сотнею». Убитих активістів знаходили за межами столиці – ймовірно, люди верталися додому або були вивезені так званими ескадронами смерті, які до цього організовували залякування, викрадення, побиття і вбивства активістів (найвідоміші випадки – викрадення та катування лідера Автомайдану Дмитра Булатова, а раніше – Ігоря Луценка; жорстоке побиття активістки Тетяни Чорновіл, катування до смерті Юрія Вербицького).

19 лютого в ході «антитерористичної операції» Будинок профспілок, де було розташовано штаб Майдану, знищила пожежа, в якій загинули заблоковані на верхніх поверхах поранені (щонайменше 11 осіб). У ті дні центр Києва залишився без транспорту, роботу метро було зупинено, в’їзд до міста блокували озброєні працівники ДАЇ, громадські заклади в центрі столиці були закриті.

Місто страждало через вандалізм і напади «тітушок», які отримали вогнепальну зброю. Зокрема, «тітушки» зіпсували понад 30 автомобілів “Швидкої допомоги”, які доставляли поранених активістів у лікарні міста; спалили кілька  автомобілів учасників Автомайдану.

Кияни гуртувались та виходили в нічні рейди, щоб запобігти  руйнуванню міста та знищенню майна – журналісти назвали ці громадські чергування «сафарі на тітушок». У ніч з 18 на 19 лютого, після взяття міліціонерами одного зі штабів Майдану, а саме Українського дому, було пограбовано Музей історії Києва. У західних, центральних та південних областях у ці дні мали місце протистояння на центральних площах обласних центрів: люди блокували державні обласні адміністрації, СБУ, міліції, офіси Партії Регіонів та КПУ, не давали бійцям спецпідрозділів МВС покинути бази та їхати на Київ, перекривали дороги до столиці. В окремих акціях у регіонах були загиблі, зокрема, у Черкасах та Хмельницькому.

На тлі політичних зрушень у Верховній Раді, коли президентська  більшість розпадалася, а одіозні поплічники Януковича покидали країну, в Києві почався кількаденний громадський похорон героїв Майдану. У країні було оголошено жалобу, яка неофіційно тривала 40 днів.

 

 

 

Переглядів: 1166 | Додав: kisa | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar