Четвер, 18.04.2024, 22:30
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Мої статті

Новини

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО
"Тільки для Вас маю жити, - для Вас цілим серцем і душею працювати, для Вас усе посвятити, – ба, навіть за Вас, як цього треба буде, й життя своє віддати". Андрей Шептицький Слава Ісусу Христу!

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.793918480734334/793918194067696/?type=3&theater

 

 

Шляхами створення єдиного освітньо-культурного простору у 
м. Львові . В учнів 7 -Б класу відбувся урок біології в музеї

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.790957467697102/790957147697134/?type=3&theater

 

Шляхами створення єдиного освітньо-культурного простору у 
м. Львові . В учнів 7 -Акласу відбувся урок хімії та інформатики .Природничий музей вул.Театральна 18https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.791766454282870/791765214282994/?type=3&theater

 

"УРОК МАТЕМАТИКИ В МУЗЕЇ"
Сьогодні учні СШ №27 на урок математики прийшли до музею Леопольда Левицького. На прикладі абстрактних творів митця школярі знайомилися із геометричними фігурами, вивчали їх властивості та відкривали для себе особливості кубізму в графіці. Дякуємо діткам та вчителям за активність, допитливість та творчість.

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.790433877749461/790433751082807/?type=3&theater

 

 

ПАМ'ЯТЬ ГОЛОДУ,
ПАМ'ЯТЬ СЕРЦЯ

Реквієм пам'яті

жертв голодомору-геноциду

1932–1933 років в Україні.
учасники учні 10-11 класів підготувала вчитель історії Гарун Звеніслава Євстратівна .
В рамках вечора відбулася зустріч з письменником Миколою Євгеновичем Петренком.

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.784813161644866/784812154978300/?type=3&theater

В рамках міського проекту "‪#‎Вчимося_активно‬" до якого в нашій‪#‎27школі‬ долучився ще ‪#‎5Бклас‬ і Божена Голота відбулась виховна година. Дітям розказували про ‪#‎Голодомор‬ На виховній годині вони на трошки стали блогерами і журналістами, працьовували фотографії, читали вірші, робили ‪#‎Незабудки_пам‬*яті

 

ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ НЕБЕСНЇ СОТНІ ЮРІЯ ВЕРБИЦЬКОГО
ЗУСТРІЧ З ДЕЛЕГАЦІЄЮ ШКОЛИ М.ГНІДИН

 

У цьому навчальному році львівським шестикласникам на «Основах здоров’я» викладатимуть новий курс «Навігатор по етикетках». Інноваційний освітній проект запроваджують у 21 школі Львова. Його мета – навчити школярів розуміти зміст написів на етикетках на продуктах харчування, аби вміти вибрати здорову та корисну їжу. Уроки будуть проходити у інтерактивному форматі.

Ініціатором проекту виступив ГК «Євротек». «У проекті, я вважаю, ми зробили дуже корисну річ – привернули увагу вчителів та учнів до проблеми шанобливого ставлення до власного здоров’я та до правильного вибору якісних та корисних продуктів харчування, – говорить Ігор Новоставський, заступник генерального директора ГК «Євротек» (мережа супермаркетів «Арсен»). – Дякую виробникам, які погодилися розповісти про свої технології виробництва, а також вдячний педагогам та робочій групі, які підготували нестандартні уроки для школярів. Адже тепер учні самі зможуть складати перелік покупок та обирати найкраще на полицях супермаркетів».«Навігатор по етикетках» вдалося реалізувати завдяки співпраці виробників, освітян та представників роздрібної торгівлі. Зокрема, інформацію, яка стосується хліба та хлібобулочних виробів, готував один з лідерів українського ринку хліба ПАТ «Концерн Хлібпром».

«У європейських країнах на державному рівні доволі швидко реагують на зміни у структурі харчування дітей і вносять зміни у законодавство в частині, яка регулює раціон у дитячих закладах та асортимент у магазинах поруч з ними, – розповідає Юлія Лєбєдєва, начальник управління комунікацій ПАТ «Концерн Хлібпром». – Завдяки «Навігатору» сучасні рекомендації по вибору та споживанню продуктів харчування отримають і львів’яни. Для нас важливо, щоб покупці вміли розрізняти інформацію на етикетках і упакуванні та робили вибір на користь здорового харчування. Адже серед наших споживачів сьогодні – багато дітей. І ми раді такому правильному застосуванню власного та міжнародного досвіду компанії».

Вже у вересні усі вчителі курсу «Основи здоров’я» отримають примірник книги «Навігатор по етикетках» та розповсюдять робочий зошит із оригінальними вправами усім шестикласникам.

Валентина Олійник, методист навчально-методичного центру, координатор робочої групи «Навігатора по етикетках» більше розповіла про нові уроки: «Робоча група відбирала ту інформацію, яка б була найбільш цікавою і необхідною для учнів, підбирали такі методики і форми роботи, які б давали максимальний ефект для розвитку компетенцій у шестикласників. Тож цей урок проходитиме у вигляді тренінгу з мозковими штурмами, роботою в групах та презентацією власних ідей».

Тетяна Ольшанецька, в.о. директора Навчально-методичного центру м. Львова зазначила, що Навчально-методичний центр освіти останні роки скеровує свою діяльність на пошук нових форм роботи з педагогами та учнями. І на прикладі «Навігатора по етикетках» переконалися, що саме взаємодія людей різних галузей функціонування суспільства дає можливість отримати найбільш якісний підсумковий продукт. Така співпраця спонукає Центр і в подальшому до реалізації проектів, які поглиблюють соціальну і навчальну компетентність особи.

Довідка:

Проект «Навігатор по етикетках» підтримали Львівська міська рада, Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Навчально-методичний центр м. Львова, ГК «Євротек», ТМ «Олейна», ТМ «Greenfield, ТМ «Rich KIDS», ПАТ «Концерн Хлібпром» та ТМ «Молокія».

Впродовж 6 місяців проводились робочі групи, на яких виробники розповідали педагогам деталі та нюанси про технології виробництва, контроль якості та інформацію, розміщену на етикетках. 17 серпня 2015 року підписано наказ Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради № 273 - р «Про впровадження у навчально-виховний процес нового освітньо-соціального проекту «Навігатор по етикетках» у межах курсу «Основи здоров’я» для учнів 6 класу».

Довідка про компанію:

ПАТ «Концерн Хлібпром» одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке щодня виготовляє до 300 тонн продукції – хлібної, хлібобулочної, кондитерської та тістових напівфабрикатів. В структуру Компанії входить 8 переробних підприємств, що розташовані у Львівській та Вінницькій областях. Компанії належать ТМ «Хлібна хата», «Вінницяхліб», «Львівський хліб», «Живий злак», Panerini, Bandinelli, «Любляна» та «Наминайко».

 

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.778192252306957/778191065640409/?type=3&theater

 

Дні науки у ЛНМУ імені Данила Галицького за участі інституту біології клітини НАН України
14 - 15 листопада з 11:00
кожен учасник отримає сертифікат участі!

 

9 листопада - День української мови та писемності. Ми учны 3-А класу прикрашали життя українською)

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/p.778894788903370/778894788903370/?type=3&theater

 

 

У школі 13.10.2015року відбулася святкова лінійка до
Дня захисника України, Дня Покрови Пресвятої Богородиці !

У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначаються і два національних свята – День захисника України і День козацтва.
Ми у вічному боргу перед кожним із тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати Україну і світ від загарбників.

Пам’ять про героїв, які загинули у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави завжди буде вічною.

Спільними зусиллями ми збережемо, уславимо нашу Велику Єдину Україну!

На вірність Вкраїні вони присягали - 
Народу, батьківській землі.
І зброю у руки тому тільки взяли,
Щоб честь захистити її.

В холодних землянках минали їх ночі.
В боях, у навчаннях йшли дні.
Із ворогом бились відважно, охоче. 
Їх смерть не лякала в борні.

Здобути державу – свою, самостійну –
Ось гасло, що гріло буття,
І честь не сплямити борця України,
Віддать, якщо треба, й життя.

З німецьким фашистом і з енкаведистом,
З поляком вели боротьбу – 
Із кожним, хто волю у зашморгу тиснув
І націю нищив святу.

Багато земля наковталася крові...
Тому стала й вільна вона.
І хай про УПА нині різне говорять.
Найвища була в них мета!

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.767591803367002/767591666700349/?type=3&theater

 

 

Шановні освітяни!
Щиро вітаємо Вас з професійним святом! Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю.
Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю.
Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях.
Бажаємо Вам, дороги вчителі, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.
Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

 

 

 

 

Вчитель початкових класів Яйко Наталія з учнями 3-А класу відвідали "Ярмарок спорту " у парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького зустріли мера Андрія Садового

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.759802580812591/759802257479290/?type=3&theater

 

 

 

ПІДЛІТКІВ ЗАПРОШУЮТЬ ДО ГРИ В КВЕСТ, АБИ КРАЩЕ ПІЗНАТИ ЛЬВІВ
13:02

22 вересня 2015

 

Подобається
289
0
26 вересня ОУМ «Спадщина» запрошує дітей віком від 10 до 15 років до осіннього відпочинку і розваг у вигляді веселого квесту. Збір о 13:00 год. на вул. Чайковського, 17.
фото: facebook.comkamo-gryadeshi.com, kati.com.ua, umlands.com.ua
ФОТО: FACEBOOK.COMKAMO-GRYADESHI.COM, KATI.COM.UA, UMLANDS.COM.UA
Коли починається навчання, кожен хоче, хоч на трохи забувши про школу, – весело відпочити. Учасники Організації Української Молоді «Спадщина» закликають у своїй фейсбук-сторінці до активного способу відпочинку.
Вони запрошують 26 вересня, у суботу, взяти участь у квесті «Моє місто», де кожен не лише зможе знайти нових друзів, розважитися, створити міцну команду, а й пізнати рідне місто Львів.
Внесок для участі в грі – 15 грн.
Опублікувала Оксана Антонів
- See more at: http://tvoemisto.tv/…/pidlitkiv_zaproshuyut_do_gry_v_kvest_…

 

 

Дорогі педагоги, учні, батьки!
Знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Знову вулиці міст розквітають від дитячого щебету, юнацьких посмішок. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість – переплелися разом. Це наш край, наша держава зустрічають День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.
Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю, які будуть втілювати отримані знання в реальному житті. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.
З усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.
Зі святом Вас!
Урочиста лінійка о 10год.Чекаємо Вас !!!

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.747298005396382/747292625396920/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/SerednaZagalnoosvitnaSkola27Mlviv/photos/pcb.747299125396270/747298702062979/?type=3&theater

 

 

 

 

 

 

На місці загибелі Юрія Вербицького встановлять пам'ятник. Відео

10 липня 2015 181

У селі Гнідин Бориспільського району споруджують пам'ятник Герою України Юрію Вербицькому. 

За ініціативи учнів та вчителів Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Петра Яцика сільська громада вирішила встановити в с. Гнідин Бориспільського району Київської області, пам’ятник Герою України, майданівцю Юрію Вербицькому, якого 22 січня 2014 вороги закатували в лісі поблизу села. Скульптор Микола Крижанівський разом з архітектором Євгеном Царуком вже створили проект Меморіалу. Пам'ятник планується відкрити до Дня народження Героя — 25.08.2015 року. 

Нині триває збір добровільних пожертвувань на встановлення монументу. 

Благодійні кошти можна внести готівкою в робочі дні з 9.00 до 16.00 до організаційного комітету громадської ініціативи «Вшануймо Героїв!» за адресою: с. Гнідин, вул. Нова, 1, або перерахувати за такими реквізитами:
Благодійний фонд «АЛЬТА»
Код ЄДРПОУ 24216443
Розрахунковий рахунок 2600830015591
філія ГУ ПО АТ Ощадбанк м. Київ МФО 322669
З припискою «на будівництво пам’ятника Юрію Вербицькому в с. Гнідин»

Всі подробиці щодо проекту — за телефонами: 093 748-36-86, 095 718-34-20, 096 540-44-87 (Василь Галатенко).

Довідка

Юрій Вербицький - сейсмолог, кандидат наук, активіст Євромайдану. Був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань біля с. Гнідин Бориспільський району Київської області. 6 березня 2014 року Гнідинська сільська рада перейменувала провулок Леніна на вулицю Юрія Вербицького.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, 21 листопада 2014 року Юрію Вербицькому було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

ВІДЕО http://podrobnosti.ua/2040766-na-msts-zagibel-jurja...

 

 

У Львові провели вечір пам'яті Юрія Вербицького. Герою Небесної Сотні мало виповнитись 52 роки.

Згадати Вербицького люди прийшли до культурно-освітнього центру імені Олександра Довженка. Організатори вирішили не робити реквієм, натомість зробити вечір спогадів. Відгукнулись родичі, близькі, шкільні товариші Юрія Вербицького.

Нагадаємо, в ніч з 20 на 21 січня чоловіка викрали із Жовтневої лікарні Києва. Уже наступного дня його знайшли закатованим в околицях села Гнідин Бориспільського району.

"Сльози будуть у нас особисто. Але знаючи вдачу Юрія Вербицького, життєрадісного, будуть показані його приватні фото з сімейного архіву. Ця людина хотіла жити і цінувала життя", - зазначила ініціатор заходу Наталія Криничанка.

"Те, що ми його втратили, це великий смуток. Але та справа, за яку боровся Юрко, треба, щоб вона здійснилася", - сказав товариш Юрія Вербицького Сергій Лукащук.

Нагадаємо, 24 січня 2014 року майже 10 тисяч львів'ян попрощалися з активістом Юрієм Вербицьким.

 

Категорія: Мої статті | Додав: kisa (15.01.2016)
Переглядів: 523 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar